Drůbeží játra a srdíčka na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1384 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 146.2 mg
 - Draslík 602.3 mg
 - Vláknina 1294 mg
 - Vitamín A 1294 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme a spolu s očištěnými játry opláchneme, krátce spaříme horkou vodou a scedíme.
 - 
                                2
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme do zlatavé barvy na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře prošleháme.
 - 
                                3
Uvedeme do varu, přidáme kmín, pepř, srdíčka a dusíme.
 - 
                                4
Když jsou srdíčka téměř měkká, přidáme spařená játra a vše dodusíme doměkka.
 - 
                                5
Před koncem dušení pokrm podle potřeby osolíme.