Hovězí žebro vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1250 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 106.5 mg
 - Draslík 390.2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí žebra (nebo hrudí) nasekáme a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Maso vložíme do vařící osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Je-li maso ze staršího kusu, přiléváme během vaření teplou vodu, aby bylo stále ponořené.
 - 
                                2
Měkké maso zbavíme kostí a porcujeme.
 - 
                                3
Podáváme je s různými omáčkami, teplými nebo studenými, různě obložené, s upravenou čočkou, s dušenou zeleninou, se zeleninovými saláty, s octovým nebo jablkovým křenem.
 - 
                                4
Pokud maso podáváme samostatně, vždy je podlijeme trochou vlastního horkého vývaru.