Sterilovaná rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 30 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 395 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralá rajčata omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme dohusta. Poté prolisujeme.
 - 
                                2
Vzniklou kaši rozdělíme do skleniček, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.