Nákyp se zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 63.8 mg
 - Draslík 378.5 mg
 - Vláknina 10198.6 mg
 - Vitamín A 10198.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do jedné třetiny mléka namočíme bramborovou moučku, necháme ji máčet 60 minut. Do zbylého mléka přidáme rozkvedlaná vejce a nastrouhané suchary.
 - 
                                2
Hlávkové zelí očistíme od poškozených listů, rozpůlíme, vyřízneme košťál, zelí drobně nasekáme. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme zelí a povaříme 3 minuty. Potom scedíme, necháme okapat.
 - 
                                3
Následovně obě dvě dávky mléka smícháme dohromady, zalijeme zelí. Ochutíme zbylou solí, pepřem, vše dobře promícháme. Polévkové misky opláchneme studenou vodou a naplníme připravenou směsi. Naskládáme do pekáče, do kterého jsme nalili vodu. Vložíme do nahřáté trouby, nákyp zapékáme přibližně 60 minut.
 - 
                                4
Upečený nákyp vyklopíme na talíře a podáváme.