Salát z čínského zelí s kokosovou zálivkou
Suroviny
- 250 g Zelí čínské
 - 150 g Mrkev kořen
 - 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 80 g Arašídy
 - 1 kávová lžička Chilli omáčka
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Celer řapíkatý
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 373.9 mg
 - Vláknina 11097.5 mg
 - Vitamín A 11097.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čínské zelí rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Tři řapíky celeru opláchneme a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na plátky, opláchnutou kukuřici nakrájíme na kousky, arašídy umeleme.
 - 
                                2
Na zálivku promícháme kokosové mléko s citronovou šťávou, chilli omáčkou, arašídovým krémem, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Nejlépe zálivku smícháme v mixeru.
 - 
                                3
V míse promícháme zeleninu, zalijeme zálivkou a podáváme.