Sushi s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 12.4 mg
 - Draslík 206.8 mg
 - Vláknina 4496 mg
 - Vitamín A 4496 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrový filet z tuňáka bez kůže nakrájíme na tenké plátky a potřeme pastou wasabi. Avokádo oloupeme, dužinu rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, pokapeme octem, navrch položíme plátky avokáda, plátky tuňáka. Řasu s náplní zavineme do pevné ruličky, okraj připevníme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme.