Polévka z červené řepy a meruněk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 1098 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2582.1 mg
 - Vláknina 42289.8 mg
 - Vitamín A 42289.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu s vývarem dáme polovinu najemno nakrájené cibule a na větší kousky nakrájenou řepu.Uvedeme do varu,snížíme teplotu,hrnec přiklopíme a vaříme asi 10 minut. Rozmixujeme a vrátíme zpět do kastrolu.
 - 
                                2
Do jiného kastrolu dáme polovinu cibule, sušené meruňky a pomerančový džus. Na mírném plameni vaříme asi 15 minut.Mékké meruňky rozmixujeme a vrátíme do kastrolu. Obě rozmixované směsi osolíme a okořeníme.
 - 
                                3
Na talíř nalijeme napřed jednu směs a do ní opatrně směs druhou tak,aby se nám utvořilo dvoubarevné mramorování.