Klasická hovězí polévka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 50 g Kapusta růžičková
  • 50 g Květák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Nové koření celé
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Nudle vaječné
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 56.6 mg
  • Draslík 394.2 mg
  • Vláknina 4200.1 mg
  • Vitamín A 4200.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a opepříme a dáme vařit na mírný oheň - vaříme celkem asi 2 hodiny.

  • 2

    Po hodině varu přidáme zeleninu a koření. Vaříme velmi pomalu, aby se vývar nezakalil.

  • 3

    Měkké maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Polévku procedíme a vrátíme do ní maso i zeleninu, přidáme nudle a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a kořením, přidáme celerovou a petrželovou nať, necháme přejít varem.

  • 4

    Horkou polévku ihned podáváme.

Komentáře k receptu