Kuře vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1012 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 97268 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 318.8 mg
 - Draslík 1591 mg
 - Vláknina 15446 mg
 - Vitamín A 15446 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 128.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře rozpůlíme, osolíme a vložíme do kastrolu s horkou vodou. Necháme vařit zhruba půl hodiny, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. O chvilku později přidáme očištěný, řádně omytý a na čtvrtky nakrájený květák. Již nevaříme příliš do měkka.
 - 
                                2
Jakmile je kuře uvařené, vykostíme jej a podáváme v polévce se zeleninou. Čtvrtku na každou porci a posypeme nasekanou petrželovou natí.
 - 
                                3
Jako přílohu podáváme bílý chléb.