Vývar z hovězích kostí

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 100 g Sůl
  • 1000 g Zelenina kořenová
  • 4600 g Kosti hovězí řídké
  • 0.3 g Pepř černý celý
  • 12 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1412 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 5636 mg
  • Bílkoviny 139 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 358.8 mg
  • Draslík 1149 mg
  • Vláknina 5035.9 mg
  • Vitamín A 5035.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme cibuli, celý pepř a pozvolna vaříme nejméně 2-3 hodiny.

  • 2

    Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.

  • 3

    Hotový vývar procedíme hustým cedníkem.

  • 4

    Tento vývar používáme k přípravě polévek a pokrmů.

Komentáře k receptu