Kuřecí prsa se šunkou a šalvějí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 2 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 120.5 mg
  • Draslík 573.6 mg
  • Vláknina 908.8 mg
  • Vitamín A 908.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme do nich kapsu. Uvnitř i na povrchu potřeme maso solí a pepřem. Každou kapsu naplníme vždy plátkem šunky a 2 lístky šalvěje. Sepneme párátkem.

  • 2

    Prsíčka obalíme v mouce a opečeme po každé straně asi 4 minuty na oleji. Vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 3

    Výpek rozředíme vínem a vývarem. Vaříme, až šťáva lehce zhoustne. Nakonec zašleháme máslo a dále nevaříme. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Maso upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu