Kuře s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Řeřicha
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1030 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 154 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 319.3 mg
  • Draslík 938 mg
  • Vláknina 2862 mg
  • Vitamín A 2862 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme na 6-8 dílů, osolíme a opepříme. V pekáči rozpálíme olej a máslo, vložíme porce kuřete a opékáme z obou stran asi 12 minut. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na 2 cm dlouhé tyčinky.

  • 2

    Ke kuřeti přidáme 150 ml vývaru, mrkev, sušený estragon a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut doměkka. Zbylý vývar rozmícháme se škrobem.

  • 3

    Kuře a mrkev vyjmeme z pekáče, narovnáme na mísu a uchováme v teple. K výpeku v pekáči přimícháme rozmíchaný škrob a povaříme, aby omáčka zhoustla. Osolíme, opepříme a nalijeme na maso. Ozdobíme lístky řeřichy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu