Kuřecí hranolky na karí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Cibule
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 123.5 mg
  • Draslík 649.6 mg
  • Vláknina 1881.8 mg
  • Vitamín A 1881.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Poprášíme karí kořením, hladkou moukou a necháme krátce zpěnit. Zalijeme vínem, osolíme, chvíli podusíme.

  • 2

    Když se víno částečně odpaří, vše zalijeme smetanou a prohřejeme. Nakonec přidáme oloupanou, na poloviny koleček nakrájenou cibuli a podusíme asi 2 minuty.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu