Pečené kuře na zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 500 g Zelí kysané
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Kuře
  • 3 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1164 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 339.2 mg
  • Draslík 991.6 mg
  • Vláknina 2766.9 mg
  • Vitamín A 2766.9 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme, osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, překrájíme a promícháme se slaninou nakrájenou na nudličky. Pekáč vymažeme sádlem.

  • 2

    Dno pekáče vyložíme plátky cibule, rozvrstvíme zelí, na ně položíme porce kuřete, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké a kůže křupavá.

Komentáře k receptu