Kuřecí řízky po židovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Olej olivový
  • 300 g Houby sušené
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 2928.1 mg
  • Vláknina 16941.2 mg
  • Vitamín A 16941.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme nejméně na 30 minut do vody. Cibuli oloupeme, v pánvi na rozpáleném sádle (50 g) osmažíme do zlatova, přidáme scezené houby, podusíme asi 15 minut.

  • 2

    Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, paličkou přes potravinářskou folii naklepeme, opepříme, posypeme je moukou z obou stran. V pánvi rozpálíme olej, z obou stran maso osmažíme do zlatova.

  • 3

    Opečené řízky naskládáme na jinou pánev nebo do hrnce, přidáme scezené houby s cibulí, zalijeme vínem a pod poklici za občasného míchání dusíme 30 minut.

  • 4

    Hotové řízky stáhneme ze sporáku, necháme 10 minut pod poklicí a následně dělíme porce na talíře, které s vhodnou přílohou a plátky citronu podáváme.

Komentáře k receptu