Kuře Hyderabadi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Jogurt bílý
  • 60 g Mandle
  • 60 g Ořechy Kešu
  • 100 ml Máta
  • 100 ml Koriandr čerstvý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Hřebíček
  • 2 ks Skořice celá
  • 4 ks Kardamom černý
  • 1 špetka Šafrán
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1.3 l Voda pitná
  • 1 kg Kuře
  • 0.5 kg Rýže Basmati
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
  • 2 polévková lžíce Pasta česneková
  • 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 124.1 mg
  • Draslík 686.5 mg
  • Vláknina 18282.9 mg
  • Vitamín A 18282.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propereme a scedíme. Na pánvi necháme rozpálit 2 lžíce másla a rýži na něm smažíme, dokud nezezlátne. Osmaženou rýži následně zalijeme vařící osolenou vodou a zasypeme polovinou koření (bobkový list, kmín, celý kardamom, hřebíček, celá skořice). Když je rýže hotova, scedíme ji a odložíme bokem.

  • 2

    Kuře zbavíme nečistot a kůže a nakrájíme na 8 porcí. V rozehřátém mléce necháme rozpustit šafrán. V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Zasypeme zbytkem koření a smažíme, dokud koření nezačne praskat. Následně zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a necháme smažit, dokud cibule nezezlátne. Následně smícháme cibuli s česnekovou a zázvorovou pastou, chilli a lžičkou soli. Na celé směsi následně osmažíme porce kuřete, dokud nezezlátnou.

  • 3

    Když je maso nazlátlé, zalijeme jej jogurtem a důkladně promícháme. Vše necháme povařit na mírném ohni, dokud nám maso nezměkne.

  • 4

    Zapékací mísu zaplníme polovinou rýže, zalijeme citronovou šťávou a šafránovým mlékem. Následně posypeme pokrájenými lístky koriandru, máty a na ně položíme ½ kuřecích steaků. Na ně nasypeme zbytek rýže a položíme zbytek kuřecích steaků. Přikryjeme poklicí a necháme péct 10 minut ve vyhřáté troubě. Po upečení posypeme kešu a mandlemi a můžeme podávat.

Komentáře k receptu