Kuřecí čtvrtky po srbsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 900 g Kuře
  • 120 g Olej slunečnicový
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Paprika zelená
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 183.8 mg
  • Draslík 817.7 mg
  • Vláknina 5849.3 mg
  • Vitamín A 5849.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.9 mg
  • Vitamín E 11.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí čtvrtky vykostíme, naklepeme a osolíme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, prolisujeme česnek. Dále na proužky nakrájíme zelené papriky zbavené stopek a semen, rozmačkáme spařená oloupaná rajčata a nasekáme zelenou petrželku.

  • 2

    Osolené kuřecí čtvrtky po obou stranách v kastrole na horkém oleji 10 minut opékáme, opečené kuře uložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple.

  • 3

    Na výpeku dorůžova orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme vodou, svaříme na řídkou omáčku, přidáme sůl s mletým pepřem a česnek a do omáčky vložíme opečené maso. Kuře pak přiklopíme a v omáčce na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.

  • 4

    Mezitím v pánvi na másle osmahneme a 5 minut podusíme papriky s rajčaty.

  • 5

    Porce kuřete s omáčkou rozdělíme na talíře, na maso navršíme směs paprik s rajčaty a servírujeme ozdobené sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu