Krůtí stehna na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Krůtí stehna
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 152.7 mg
  • Draslík 673.2 mg
  • Vláknina 3044.5 mg
  • Vitamín A 3044.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno.

  • 2

    Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce.

  • 3

    V kastrolu rozškvaříme nadrobno pokrájenou slaninu, porce krůty opečeme do růžova a přendáme do jiné nádoby. Na tuk v kastrolu dáme opéct připravenou cibuli i kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, osolíme, vrátíme opečené krůtí maso, přikryjeme pokličkou, v troubě podusíme do měkka.

  • 4

    Maso přendáme do jiné nádoby.

  • 5

    Z omáčky vybereme koření, zahustíme ji moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme cukr, ocet, případně přisolíme, chvíli povaříme, následně přecedíme na porce krůty.

Komentáře k receptu