Katův šleh s bramborákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 1000 g Brambory
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Paprika červená
  • 100 ml Omáčka sladkokyselá
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 11.11 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 204.2 mg
  • Draslík 1812.9 mg
  • Vláknina 18615.5 mg
  • Vitamín A 18615.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme spolu s cibulí nakrájenou najemno na olivovém oleji. Zalijeme sladkokyselou omáčkou a kečupem, přidáme nakrájenou kapií a oloupanými a nakrájenými rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 2

    Nyní si připravíme bramboráky – brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s utřeným stroužkem česneku, s vejcem, moukou, přidáme kmín a majoránku. Je-li směs příliš hustá, přidáme mléko. Bramboráky smažíme na oleji dozlatova.

  • 3

    Kuřecí směs podáváme s bramboráky.

Komentáře k receptu