Martinská husa

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3500 g Husa mražená
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Šalotka
  • 3 ks Cibule červená
  • 3 ks Jablka
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2339 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 204 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 565.2 mg
  • Vláknina 9172.3 mg
  • Vitamín A 9172.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné husy oddělíme křídla a krk. Do masa vetřeme sůl a pepř a husu naplníme oloupanými jablky a mandlemi. Na tučných místech maso propíchneme vidličkou a husu vložíme stehny dolů do pekáče. Přilijeme 200 ml vody a pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 90 minut.

  • 2

    Potom husu obrátíme, přidáme očištěnou šalotku a cibuli nakrájenou na dílky, krk a křídla a zalijeme 250 ml vody. Pečeme ještě 90 minut, nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez poklice. Během pečení maso často podléváme. Upečenou husu vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.

  • 3

    Vypečenou šťávu rozředíme 100 ml vody, propasírujeme a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu