Karbanátky z husích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra husí
  • 160 g Brambory vařené
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 400 g Bramborová kaše
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5.55 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2063 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 716.1 mg
  • Draslík 764.1 mg
  • Vláknina 5717 mg
  • Vitamín A 5717 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a vidličkou je rozmačkáme. Žampiony pokrájíme nadrobno, vařené brambory rozšťoucháme. Všechno spolu promícháme, přidáme vejce, sůl, pepř a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme koule velikosti karbanátků, dlaní je trochu zploštíme, lehce obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.

  • 2

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu