Husa a la svíčková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Celer bulvový
  • 180 g Mrkev kořen
  • 70 g Cukr krupice
  • 6 g Pepř černý celý
  • 180 g Petržel kořen
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 3 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1.2 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 3 kg Husa domácí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1658 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 325.3 mg
  • Draslík 1491.7 mg
  • Vláknina 7344.1 mg
  • Vitamín A 7344.1 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme nahrubo, jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince. Husu naporcujeme, osolíme a ze všech stran v kastrolu osmažíme na másle. Odstavíme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, koření, zalijeme pivem a necháme pod poklicí do druhého dne v chladu.

  • 2

    Druhý den husu dusíme pod poklicí, až je maso téměř měkké. Husu vložíme do pekáče, přidáme jablka a pečeme v předehřáté troubě, až se utvoří křupavá kůrka.

  • 3

    Z omáčky vyjmeme kořenovou zeleninu a rozmixujeme ji v přecezené omáčce. Vmícháme smetanu, cukr, sůl a ocet a necháme provařit.

  • 4

    Hotovou omáčkou přeléváme porce upečené husy.

Komentáře k receptu