Krokety z husích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra husí
  • 200 g Strouhanka
  • 50 g Cibule
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 847 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1542 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 811.7 mg
  • Draslík 427.8 mg
  • Vláknina 4272.3 mg
  • Vitamín A 4272.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme játra a chvíli je podusíme.

  • 2

    Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, přidáme k játrům a krátce osmahneme. Vmícháme 2 vejce a zahustíme 10g strouhanky. Za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku.

  • 3

    Ze směsi vytvarujeme na prkénku obdélník vysoký 1,5cm a necháme vychladnout. Krájíme z něj hranolky široké asi 5cm, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 4

    Krokety smažíme na sádle na pánvi dozlatova.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Komentáře k receptu