Toasty s husími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Játra husí
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 149.4 mg
  • Draslík 123.1 mg
  • Vláknina 3199.9 mg
  • Vitamín A 3199.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra nejprve necháme namáčet asi půl hodiny v mléce, aby bylo maso křehčí. Poté vyjmeme a vložíme do rozpuštěného sádla, tak aby byla celá potopená.

  • 2

    V troubě předehřáté na 80C upečeme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je z tuku, osolíme, vložíme do porcelánové nádoby s víčkem, zalijeme sádlem, necháme zchladnout a vložíme do lednice.

  • 3

    Játra podáváme studená, nakrájená na plátky, na opečeném toastu, ozdobená paprikou a kroužky cibulky.

Komentáře k receptu