Pečená husa bez nádivky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 dl Voda pitná
  • 3.5 kg Husa domácí
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2166 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 196 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 466.7 mg
  • Draslík 1801.3 mg
  • Vláknina 201.3 mg
  • Vitamín A 201.3 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou husu opláchneme, osolíme a opepříme. Dáme ji do pekáče hrudí nahoru a v předehřáté troubě pečeme 180 minut. Občas propíchneme na stehnech a křídlech, aby vytekl tuk. Po 45 minutách slijeme vypečenou šťávu, povaříme ji v kastrůlku a jak začne tmavnout přidáme trochu vody. Husu pravidelně v troubě obracíme a podléváme výpekem. Asi 10 minut před dokončením husu naposledy obrátíme a polijeme studenou slanou vodou. Pečeme ji na maximum, aby byla vypečená kůrka.

  • 2

    Naporcujeme husu, přendáme na servírovací tác a udržujeme teplou. Šťávu z pekáče zředíme se 2 hrnky studené vody a odstraníme tuk. Rozmícháme ve 2 lžících vody mouku a vypečenou šťávu zahustíme. Osolíme, opepříme a podáváme k huse.

Komentáře k receptu