Husí játra s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 250 g Čočka jedlá
  • 600 g Játra husí
  • 0.01 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Pórek
  • 200 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 537.7 mg
  • Draslík 764.8 mg
  • Vláknina 27737.2 mg
  • Vitamín A 27737.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku dáme čočku, tymián, bobkový list a česnek, zalijeme vodou tak, aby čočka byla překrytá a vaříme na mírném ohni 25 minut. Zatím v jiném rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a pórek a za stálého míchání orestujeme 10 minut. Zároveň také na pánvi opečeme nakrájenou slaninu dokřupava.

  • 2

    Když je čočka měkká, slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme tymián a bobkový list. Vmícháme do ní opečenou slaninu a orestovanou zeleninu, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme máslo a zprudka opečeme plátky jater 2 minuty z každé strany, na konci pečení osolíme a opepříme.

  • 4

    Na střed talíře navršíme kopeček čočky a poklademe plátky opečených jater.

Komentáře k receptu