Dušená husí játra s mandlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 kg Játra husí
  • 2 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 653.8 mg
  • Draslík 503.9 mg
  • Vláknina 7899.5 mg
  • Vitamín A 7899.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a je na krájíme na plátky.

  • 2

    Játra omyjeme, osušíme a propícháme plátky mandlí.

  • 3

    V zapékací míse rozehřejeme olej, přisypeme do hřebíček a kuličky pepře a játra dusíme, až jsou měkká. Pak je osolíme, vyjmeme z ojele a necháme vychladnout.

  • 4

    Vychladlá játra nakrájíme a podáváme přelitá šťávou, z které jsme odstranili koření.

Komentáře k receptu