Lisabonská husí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Játra husí
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 758.7 mg
  • Draslík 510.1 mg
  • Vláknina 3868 mg
  • Vitamín A 3868 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 108.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme vodu, víno, ocet, česnek, bobkový list, na kolečka nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Necháme vychladnout.

  • 2

    Husí játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme v chladničce odležet 24 hodin.

  • 3

    Druhý den vyjmeme plátky jater z marinády, necháme je okapat a opečeme je na 100 g rozehřátého másla. Zalijeme je procezenou marinádou, přikryjeme pokličkou a dusíme téměř dosucha. Před podáváním vmícháme 80 g másla, ale už nevaříme.

  • 4

    Podáváme posypané zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu