Kachní prsa s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Rozmarýn sušený
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 125 ml Víno červené
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Kachní prsa
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 793.9 mg
  • Vláknina 1477.5 mg
  • Vitamín A 1477.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: smícháme plátky česneku, ocet a rozmarýn. Nařízneme

  • 2

    kůži kachních prsou a potřeme je marinádou. Necháme 30 minut chladit.

  • 3

    Kachní prsa položíme kůží dolů na pánev, přilijeme marinádu a 5-7 minut je podusíme. Otočíme a podusíme dalších 5 minut.

  • 4

    Do pánve přidáme víno a vývar zprudka svaříme dohusta. Přidáme rajský protlak, citronovou šťávu a prohřejeme.

  • 5

    Omáčku odstavíme a zašleháme do ní studené máslo. Jak se bude máslo rozehřívat, omáčka zhoustne. Ochutnáme ji, přisolíme a připepříme.

  • 6

    Kachní prsa nakrájíme na plátky a upravíme na vyhřáté talíře. Zalijeme je omáčkou, posypeme nasekanou rozmarýnou a servírujeme.

Komentáře k receptu