Salát z pečených kachních prsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Datle
  • 600 g Kachní prsa pečená
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 350 g Pomeranče
  • 80 g Čekanka
  • 100 g Salát kadeřavý
  • 30 ml Med včelí
  • 40 ml Olej olivový
  • 60 ml Pomerančová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 471.9 mg
  • Vláknina 9671.6 mg
  • Vitamín A 9671.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Datle vypeckujeme a nakrájíme na půlky, ořechy nasekáme nahrubo, pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a stáhneme z nich blanitou slupku. Salát a čekanku opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Z medu, pomerančové šťávy, oleje, octa, soli a pepře umícháme zálivku.

  • 2

    V míse promícháme pomeranče s datlemi, ořechy a salátem, přelijeme zálivkou a necháme pod fólií v chladničce vychladit.

  • 3

    Kachní prsa nakrájíme a podáváme je spolu se salátem.

Komentáře k receptu