Kachní prsa na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra husí
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Šalotka
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 600 g Kachní prsa
  • 20 g Olej olivový extra panenský
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1131 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 398 mg
  • Draslík 850.8 mg
  • Vláknina 772.5 mg
  • Vitamín A 772.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa osolíme, opepříme, kůži nařízneme do mřížky, vložíme do pánve na rozpálený olej a smažíme z obou stran do zlatova. Prsa uvolní dost tuku, takže ho část odebebreme.

  • 2

    Hříbky nakrájíme na plátky, šalotku na drobno, husí játra na kostičky.

  • 3

    Prsa z pánve vyjmeme, do tuku nasypeme šalotku, hříbky a osmahneme. Přidáme husí játra, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, dokud se játra úplně nerozdrolí.

  • 4

    Prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme játrovou omáčkou s hříbky.

Komentáře k receptu