Křupavá voňavá kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 6 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 413.9 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsíčka nařízneme tak, že ostrým nožem uděláme do kůže úhlopříčné rovnoběžné zářezy ve vzdálenosti cca 1cm. Do mělké mísy nalijeme 5 lžic octa a vložíme maso kůží nahoru. Zakryté necháme marinovat při pokojové teplotě cca 20min.
-
2
Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve 5min kůží dolů, otočíme a grilujeme dalších 8min pro střední propečení nebo 10min pro úplné propečení. Zakryjeme alobalem, necháme 5min odpočinout, nakrájíme na tenké plátky, ochutíme solí a pepřem, pokapeme zbylým octem a horké podáváme.