Krůtí polévka se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 200 g Květák
  • 150 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 0.25 ks Feferony
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 0.5 hrst Celer - nať
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Krůtí krk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 197.5 mg
  • Draslík 1175 mg
  • Vláknina 12475.8 mg
  • Vitamín A 12475.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kousku plátna zavážeme oloupaný česnek, šafrán, feferonku a zázvor. Bylinky opláchneme a svážeme k sobě nití. Cibuli oloupeme.

  • 2

    Maso omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby hladina byla 4 cm nad masem, osolíme. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu tvořící se během vaření. Jakmile vývar bude čistý, vložíme celou cibuli, bylinky, balíček s kořením a povaříme půl hodiny.

  • 3

    Zeleninu očistíme, květák rozebereme na růžičky, kedlubnu nakrájíme na hranolky a mrkev na plátky. Vše vložíme společně s hráškem do jiného hrnce, zalijeme 3 naběračkami horkého vývaru a podusíme doměkka.

  • 4

    Z masového vývaru vyjmeme bylinky, koření a maso. Maso obereme z kosti a vložíme do polévkové mísy. Vývar scedíme do hrnce s dušenou zeleninou, osolíme a ochutíme kořením. Polévku nalijeme na maso v polévkové míse a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu