Rajská polévka s krůtím masem a krupkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Čočka jedlá
  • 60 g Ječné kroupy
  • 450 g Krůtí prsa
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1056 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 806.6 mg
  • Vláknina 22126.8 mg
  • Vitamín A 22126.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a za stálého míchání na něm asi 5 minut opékáme na kousky nakrájené krůtí maso.

  • 2

    Přidáme na kolečka nakrájený celer a mrkev, rajčata, na drobno nakrájenou cibuli, rajský protlak, krupky, čočku a zalijeme vývarem. Dochutíme majoránkou a tymiánem, solí a trochou pepře. Polévku přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 50 - 60 minut, dokud zelenina a krupky nezměknou.

  • 3

    Hotovou polévku odstavíme, vmícháme do ní tabasco a sekanou petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu