Krůtí stehna na slanině

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Krůtí stehna
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Nové koření celé
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 195 mg
  • Draslík 997.1 mg
  • Vláknina 11460.8 mg
  • Vitamín A 11460.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí stehna rozsekneme na 4 porce, znovu omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme ji dozlatova. Vložíme připravená stehna, opečeme je po obou stranách a podlijeme trochou vody. Přidáme koření a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka. Během dušení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme trochou vody.

  • 3

    Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme přidáme máslo a stehna dopečeme dozlatova.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu