Krůtí frikasé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Šalotka
  • 120 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 6 g Pomerančová kůra
  • 6 g Petržel - nať
  • 1200 g Krůtí křídla
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Olej stolní
  • 500 ml Vývar telecí
  • 12 ml Protlak rajčatový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1393 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 165.6 mg
  • Draslík 702.9 mg
  • Vláknina 2052.7 mg
  • Vitamín A 2052.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křidélka osolíme, opepříme a necháme 20 minut smažit na rozpáleném oleji.

  • 2

    Poté přidáme pokrájenou šalotku a cibuli a restujeme dalších 5 minut.

  • 3

    Přilijeme víno a povaříme dalších 5 minut.

  • 4

    Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, pomerančovou kůru a vývar.

  • 5

    Zakryté dusíme 40 minut.

  • 6

    Odebereme přebytečný tuk, přidáme sekanou petržel, olivový olej a česnek.

Komentáře k receptu