Krůtí řízky v pomerančové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 802.3 mg
  • Vláknina 9744.3 mg
  • Vitamín A 9744.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, omyjeme a osušíme. Olej smícháme se 2 lžícemi pomerančové šťávy, osolíme, opepříme a vmícháme na plátky nasekaný česnek. Řízky rozpůlíme a vložíme do marinády. Marinujeme asi 60 minut v chladničce. Dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Řízky vyjmeme z marinády a opékáme na pánvi bez tuku asi 8 minut z obou stran. Vyjmeme je z pánve a necháme na teplém místě.

  • 3

    Na pánev nalijeme ocet a za stálého míchání v něm rozpustíme cukr. Vlijeme citronovou a pomerančovou šťávu, přidáme oloupané, na plátky nakrájené pomeranče a prohřejeme.

  • 4

    Řízky upravíme na talíře a zalijeme pomerančovou omáčkou.

Komentáře k receptu