Penne s pórkem a krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 300 g Těstoviny Penne
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 3.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 877.2 mg
  • Vláknina 7800.8 mg
  • Vitamín A 7800.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Omyté maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Omytý pórek nakrájíme na kroužky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky. Oloupanou šalotku nasekáme.

  • 2

    Na pánvi na 2 lžících másla zrpudka opečeme maso. Osolíme je, opepříme a vyjmeme z pánve. Do výpeku přidáme 1 lžíci másla a pórek a dusíme asi 6 minut. Osolíme a vyjmeme z pánve. Na zbylém tuku podusíme šalotku, přidáme rajčata a dusíme 3 minuty. Přidáme 2 lžíce másla, maso, pórek a penne. Vše zamícháme a jen prohřejeme.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu