Krůtí řízky v bramboráku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Krůtí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 908.2 mg
  • Vláknina 7953.5 mg
  • Vitamín A 7953.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nastrouháme, vodu vymačkáme. Do brambor vmícháme sůl a mletou papriku.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce je naklepeme, po obou stranách do masa vetřeme sůl, pepř a papriku. Na jednu stranu řízku přitiskneme polovinu nastrouhaných brambor.

  • 3

    Řízky vložíme vrstvou brambor na rozehřátý olej, zvolna smažíme asi 4 minuty.

  • 4

    Zbylé brambory rozložíme na horní stranu řízků a přimáčkneme. Řízky obrátíme, smažíme ještě 4 minuty.

  • 5

    Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je hrášek s mrkví.

Komentáře k receptu