Krůtí steak s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Margarín
  • 40 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 25 ml Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 360.8 mg
  • Vláknina 1098.8 mg
  • Vitamín A 1098.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa nakrájíme na řízky. Na pánvi rozpálíme olej. Vložíme krůtí řízky, asi 5 minut je opékáme dozlatova, z každé strany.

  • 2

    Zatím z margarínu a mouky za stálého míchání na prudkém plameni usmažíme světlou jíšku. Potom pomalu přiléváme mléko. Mícháme, dokud nevznikne hladká hmota - bešamel.

  • 3

    Chvíli povaříme. Neustále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hořčici a černý pepř.

  • 4

    Hořčičnou omáčkou polijeme krůtí řízky a podáváme je posypané čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu