Krůtí prsa na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Víno červené
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 86.7 mg
  • Draslík 922.4 mg
  • Vláknina 3423 mg
  • Vitamín A 3423 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa nakrájíme na nudličky a osmažíme je v rozpáleném oleji ze všech stran. Poté je vyjmeme a držíme v teple. Do oleje vložíme drobně pokrájenou cibuli, zpěníme ji, přisypeme papriku, usekanou petrželovou nať a žampiony, které jsme očistili a nakrájeli na plátky. Směs chvíli dusíme s trochou vody, poté podlijeme bílým a červeným vínem a vývar vařením zredukujeme na polovinu. Před podáváním směs osolíme, ochutíme pepřem a worcesterem a ve směsi prohřejeme krůtí maso.

Komentáře k receptu