Pizza s krůtím masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 18 g Cukr krupice
  • 22.5 g Droždí
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 350 g Krůtí prsa
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 52.5 ml Olej olivový
  • 322.5 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 0.02 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 54.9 mg
  • Draslík 394.7 mg
  • Vláknina 8896.5 mg
  • Vitamín A 8896.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základní těsto na pizzu [20279]:

  • 2

    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

  • 3

    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

  • 4

    Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

  • 5

    Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.

  • 6

    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme na kostičky nakrájený řapíkatý celer, na proužky nakrájenou papriku, cibuli a necháme 5 minut orestovat. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a směs odložíme stranou.

  • 7

    Krůtí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na slabé proužky, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a osmahneme. Podle chuti přidáme kečup a necháme vychladnout.

  • 8

    Připravené těsto na pizzu posypeme najemno nasekanou bazalkou a oreganem, rozdělíme na něj zeleninu a krůtí maso, navrch nastrouháme parmezán a zakápneme olivovým olejem.

  • 9

    Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu v ní pečeme asi 25 minut.

Komentáře k receptu