Rýžové nudle na ostrý způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Nudle rýžové
  • 400 g Krůtí prsa
  • 20 g Bazalka
  • 400 g Pórek
  • 6 ks Chilli paprička sušená
  • 4 polévková lžíce Ořechy Kešu
  • 8 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1216 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 1442.9 mg
  • Vláknina 31982 mg
  • Vitamín A 31982 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vsypeme nudle, přelijeme horkou vodou, necháme je 15 minut zalité, než nabobtnají.

  • 2

    Opláchneme chilli papričky, potom je osušíme, odstraníme semínka a pokrájíme na kroužky, široké přibližně 3 milimetry. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kroužky, široké asi 1 centimetr. Omytá krůtí prsa rozkrájíme na kousky o rozměrech cca 1 x 2 centimetry a o šířce 1 centimetr. Kešu oříšky nasekáme na drobné kousky.

  • 3

    Do woku vlijeme olej, rozpálíme ho a zasypeme kešu oříšky, které opékáme, dokud nezhnědnou. Pak přisypeme chilli papričky a pórek, následně ještě 3 minuty restujeme. Opečenou zeleninu odsuneme na kraj woku, na střed vložíme pokrájené kousky krůtího masa. Potom maso smícháme s opečeným pórkem.

  • 4

    Do pánve přidáme nudle, které jsme předtím scedili, zakápneme rybí omáčkou i sójovou omáčkou a restujeme další minutu. Stále mícháme.

  • 5

    Nakonec omyjeme bazalku, nakrájíme ji na kousky a posypeme hotový pokrm před podáváním na stůl.

Komentáře k receptu