Rýžové nudle se špenátem a pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle rýžové
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 600 g Dýně
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Pistácie
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • 8 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 825.7 mg
  • Vláknina 7692.5 mg
  • Vitamín A 7692.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme a dužinu (bez semen) nakrájíme na nudličky. Očištěné a promyté listy špenátu necháme odkapat. Sladkou červenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.

  • 2

    V hrnci uvaříme za stálého míchání široké rýžové nudle, vaříme jen 2-3 minuty, aby se neslepily. Oddělené scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme odkapat. V menší pánvi si nasucho opražíme pistáciové oříšky.

  • 3

    Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji orestujeme dýni, přimícháme med se sójovou omáčkou a smažíme tak dlouho, až nám vznikne z dýňové šťávy a medu sirup. Přidáme potrhané listy špenátu, promícháme a opékáme asi 2-3 minuty, než špenát změkne.

  • 4

    Pak opatrně přimícháme rýžové nudle, posypeme je pistáciemi a podáváme.

Komentáře k receptu