Rýžové nudle se špenátem a tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 600 g Tykev
  • 250 g Nudle rýžové
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 8 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 582.2 mg
  • Vláknina 7738 mg
  • Vitamín A 7738 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na nudličky. Špenát očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Nudle za stálého míchání uvaříme ve vodě, vyjmeme a zchladíme pod tekoucí studenou vodou.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a orestujeme tykev. Přidáme med, sójovou omáčku a opékáme dokud tekutina nezhoustne na sirup. Poté zlehka vmícháme rýžové nudle a špenát a restujeme až špenát změkne.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a podáváme posypané sezamovými semínky.

Komentáře k receptu