Krůtí omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 1 špetka Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 858 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 130.3 mg
  • Draslík 1054.8 mg
  • Vláknina 9057.8 mg
  • Vitamín A 9057.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená krůtí prsa vložíme do hrnce, podlijeme vodou a osolíme. Přidáme celé koření a maso vaříme doměkka. Po uvaření maso i koření vyjmeme.

  • 2

    Do vývaru přidáme bujón, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Okořeníme sušenou bazalkou a vše vaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve sklence vody a chvíli povaříme.

  • 4

    Krůtí maso nakrájíme, vmícháme do omáčky a jen prohřejeme.

Komentáře k receptu