Žampiónová omáčka s krůtími řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 50 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Cibule červená
  • 50 g Omáčka bešamelová
  • 10 g Protlak rajčatový
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej sezamový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 106 mg
  • Draslík 862.5 mg
  • Vláknina 5735 mg
  • Vitamín A 5735 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a osušíme. Okořeníme solí a pepřem. Na každou porci položíme plátek slaniny, potřeme jej rajským protlakem a posypeme petrželkou. Řízky přeložíme na polovinu a upevníme párátky. Maso opečeme na horkém oleji z obou stran a vyjmeme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na jemné proužky, česnek jemně nasekáme a opražíme na oleji z pečení. Očistíme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme je k cibuli a krátce podusíme. Přilijeme víno a stejné množství vody a prudce vaříme 5 minut. Vmícháme bešamelovou omáčku a necháme ještě několik minut vařit.

Komentáře k receptu