Krůtí pečená prsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 2 ks Kedlubna
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 plátek Veka
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Cibule sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 213.3 mg
  • Draslík 785.8 mg
  • Vláknina 3096.5 mg
  • Vitamín A 3096.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsní řízky opláchneme, osušíme, plátky masa podélně nařízneme, aby se vytvořily kapsy na nádivku.

  • 2

    Ohřátým mlékem přelijeme veku nakrájenou na kousky a necháme mléko vsáknout. Smícháme s vejcem, šalvějí, solí, pepřem, promícháme. Nádivku rozdělíme na plátky masa, zatlačíme ji do zářezů a sepneme párátky.

  • 3

    Rozpálíme v hrnci olej, plněná prsa osmahneme po všech stranách, přidáme kuřecí vývar a kastrol vložíme do předehřáté trouby na 70 minut.

  • 4

    Kedlubny oloupeme, nakrájíme na proužky. Po 30 minutách pečení je přidáme k masu s cibulkami a pokrájenou slaninou. Necháme dopéct.

Komentáře k receptu