Salát z okurek, rajčat a krůtího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Krůtí prsa
  • 300 g Rajčata
  • 200 g Okurka salátová
  • 60 ml Vývar slepičí
  • 50 ml Zakysaná smetana
  • 150 ml Majonéza
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 55.3 mg
  • Draslík 838.9 mg
  • Vláknina 6892.5 mg
  • Vitamín A 6892.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce v 600 ml vody doměkka, slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Omyté krůtí maso uvaříme ve zbylé vodě a nakrájíme na kostičky. Rajčata a papriku bez semen nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 3

    Zálivku připravíme smícháním octa, soli, pepře, slepičího vývaru, smetany, majonézy a petrželové nati nasekané najemno.

  • 4

    V míse promícháme brambory, rajčata, okurky, papriku a maso. Přelijeme zálivkou a necháme vychladit.

Komentáře k receptu