Steak z krůtích marinovaných prsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 špetka Pepř 4 barev
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1.5 polévková lžíce Grilovací koření
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 550.1 mg
  • Vláknina 1333.3 mg
  • Vitamín A 1333.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem omytá krůtí prsa osušíme, zlehka mezi potravinářskou fólií je naklepeme. Potřeme je sině grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejeme a vložíme je do mísy. Zalijeme černým pivem a necháme do druhého dne v lednici.

  • 2

    Druhý den krůtí prsa necháme z piva okapat, ještě je posypeme čerstvě pomletým pepřem a v dobře rozpálené pánvi s rozehřátém oleji je orestujeme dozlatova. Z každé strany restujeme po 2 minutách. Osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem.

  • 3

    Restovaná prsa dáme na talíře a hned je servírujeme.

Komentáře k receptu